You are here: Værd at vide  

BALI INFOS
  Bali
Tænk over navnet; så tænker du på gudernes ø, grønne ris terrasser og en ø fuld af kultur og et herligt smilende folk. Og dine forestillingerlyver ikke.
Bali tilbyder alle ingredienserne til den perfekte ferie. Afslapning i palmernes skygge, dykker/snorkel ture på koralrevene med sine farverige fisk, spadsereture gennem rismarkerne. Oplev århundrede gamle religiøse hinduistiske ceremonier, surf på bølgerne og nyd det hektiske natteliv på syd Bali.

Hurtigste flyforbindelser til Bali:
De bedste flyforbindelser fra Danmark er med Singapore Airlines, Thai Airways eller Qatar Airways. De flyver alle fra Kastrup med kun 1 fly skift undervejs i henholdsvis Singapore, Bangkok og Doha.Visum
Danskere have visum for at komme ind i Indonesien. Visum fås ved ankomst til lufthavnen på Bali. Visum koster 35US$ og er gyldigt i 30 dage. Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter indrejse i Indonesien. Lufthavnsskat 200.000 Indonesiske Rupiah betales i lufthavnen ved udrejse. For ophold længere end 30 dage kræves visum fra Den Indonesiske Ambassade i Hellerup. www.kbricph.dk


Byer på Bali

Denpasar
”Hovedstaden” på Bali med mere end 600.000 indbyggere

Kuta, Legian og Tuban
Turist centrum på syd Bali med mange handelsgader og shopping centre samt natteliv

Tulamben
En landsby kun 5 minutters kørsel fra Kubu Indah Resort, kendt for sin dykning/snorkling. Det er her U.S.A.T. Liberty vraget ligger.

Lufthavn
Ngurah Rai International Airport hedder lufthavnen på Bali. Den er beliggende ved Denpasar på syd Bali 2 ½ times kørsel fra Kubu Indah Resort.

Sanur
En charmerende kystby på sydøst Bali, tæt på Denpasar. Sanur tilbyder alt fra luksus hoteller til små home stays. Sanur har et bredt udvalg af restauranter langs hovedgaden.

Padang Bai
En lille bugt med fiskerbåde på stranden, som er knudepunkt for færgetrafikken mellem Bali og Lombok.
Padang Bai er udgangspunkt for dykning omkring Nusa Penida og Lembongan. Bugten har et fint udvalg af restauranter og overnatningsmuligheder fra simpel til middel.

Nusa Dua
Her er det de store hotel kæder, der dominerer med 4 og 5 stjernede all inklusive Resorts. Nusa Dua er beliggende på Bali’s sydspids.

Candi Dasa
Er beliggende 20 min. nord for Padang Bai. Flere hoteller og restauranter langs byens hovedgade. Var tidligere et lille fiskersamfund.

Amed
Strækker sig over flere små bugter, som alle går under navnet Amed. Her udvindes salt på den traditionelle måde. Nogen steder står tiden nærmest stille, og livet foregår på traditionel vis, andre bugter er fyldt med hoteller og turisme. Amed har flere gode dykker og snorkel steder.

Ubud
En berømt kunstner by beliggende i hjertet af Bali. Byen har udviklet sig enormt de sidste 15 år med top hoteller og villaer.
Ubud er omringet af fantastiske landskaber med floder og risterrasser.

Lovina – Singaraja
Lovina ligger 7 km. vest for Singaraja og er kendt for sine sorte vulkansandstrande, tidligere et mekka for rygsæksrejsende. Singaraja er den tidligere ”hovedstad” på Bali. Byens arkitektur og templer vidner om, at den kinesiske del af befolkningen har præget udviklingen af byen.

Kintamani
Her ligger den 1.400 meter høje vulkan Mt. Batur. Vulkanen kan bestiges på et par timer og i området omkring vulkanen er der en smuk sø med varme kilder.
Solopgangen over Lombok set fra vulkanens top er fantastisk.

Helligdage
Den officielle kalender er den samme, som anvendes i Europa. Bali har dog også sin egen traditionelle kalender, som er afgørende for den balinesiske dagligdag. Den balinesiske kalender, Wuku kalenderen, består af 210 dage med 30 uger á 7 dage og er ca. 80 år bag den vestlige gregorianske kalender, således at år 1925 svarer til år 2003 i vores tidsregning.

Den balinesiske kalender indeholder mange særlige helligdage, og uafhængigt af disse officielle højtider afholder de lokale deres egne ceremonier, begravelser, kremeringer, tempel festivaler, tand-slibning ceremonier, tempel ceremonier og processioner.
I modsætning til den europæiske tradition er rejsende altid velkomne til at deltage i disse festivaler og ceremonier (herunder kremeringer), men den fornødne respekt og opførsel forventes.

Udover de særlige balinesiske helligdage er der muslimsk-arabiske, javanesiske og kinesiske helligdage og festivaler, der alle sætter kolorit på din oplevelse af Bali.


Valuta
Den indonesiske valuta er Rupiah (Maj 2010: 1 Euro = ca. 11,200 Rupiah, 1 US $ = ca. 9.000 Rupiah), Mønter fås i 100, 200 og 500 Rupiah. Sedler fås i 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 og 100.000
Travellers checks i US $ og visa og Master Card er almindeligt accepteret, men det er tilrådeligt altid at have kontanter. Det er muligt at veksle penge i banker og autoriserede money changers, som findes i turist områderne og byerne. Det anbefales at medbringe Euro eller US $.Helbred
Indonesien ligger i troperne og har høj luftfugtighed, sammenlignet med Skandinavien.
Gennemsnitstemperaturen på Bali er mellem 25 – 30 grader celcius.
Ingen særlige vacciner og forholdsregler er nødvendige, men stivkrampe og Hepatitis vacciner anbefales. Beslutningen om at tage Malariaprofylakse bør tages individuelt, men det er vigtigt at beskytte sig mod myg med spray med højt indhold af DEET.
Bali er IKKE højrisiko område for malaria, men konsulter egen læge inden afrejse for yderligere detaljer.
Medicinsk behandling er tilgængelig i Denpasar og andre turistområder.Andre steder er medicin ikke så nemt at få.
For rejser til Indonesien dækker det gule sygesikringsbevis ikke. Det anbefales derfor at tegne en rejseforsikring.

Tradition
Det balinesiske samfund følger strenge regler, kollektivt kendt som "ADAT". Disse omfatter generelle regler for adfærd og det daglige liv som hindu. Når børn fødes er navnene givet på forhånd. Den første fødte kaldes Wayan, nr. 2 Made, dernæst Nyoman og Ketut. Med det femte barn begynder sekvensen forfra Wayan, Made osv.Sprog
Indonesisk sprog er en udløber fra det Malayiske sprog. Bahasa Indonesia, som det hedder officielt, er det nationale sprog.
Der findes dog flere hundrede sprog i Indonesien: en balineser taler for eksempel Bahasa Bali.
Engelsk er udbredt i turist områderne, og tales af flere og flere blandt lokalbefolkningen.Telefon & internet
Det er muligt at ringe hjem fra de fleste store hoteller, eller Wartels som er små telefonboder ,der er meget udbredte. Bali er godt dækket af mobilt netværk, så det kan anbefales at tage mobiltelefonen med. Dog anbefaler vi at købe et lokalt sim kort, så er det meget billigere at kommunikere med dem derhjemme. Roaming er også muligt, men taksterne er noget dyrere. Internet er tilgængeligt i turist områderne og på de fleste hoteller.

Tidsforskel
Når der er sommertid i Danmark er der 6 timers forskel mellem Bali og Danmark. Når klokken er 08.00 i Danmark er den 14.00 på Bali.
Når der er vintertid i Danmark er der 7 timers forskel. Når klokken er 08.00 i Danmark er den 15.00 på Bali

Nyttige adresser
Det Dansk/Norske Konsulat
Hotel Mimpi Jimbaran, Bali
Tel. 0361 701070
Mobil 0812 3802104

Indonesian Tourist Office
Kanwil X Depparpostel
Kompleks Niti Mandala
Jl. Raya Puputan
Denpasar 80235 Indonesia
Tel. 00 62 (3 61) 22 56 49
Fax 00 62 (3 61) 23 34

 
klick her for galleriet